Skip to main content
| author

کاردرمانی برای ایستادن کودک

08 آبان, 1402

کاردرمانی برای ایستادن کودک چیست و چگونه به کودک کمک می‌کند؟ این نوع تمرینات، مهارت‌های حرکتی ظریف کودک را در طول مسیر درمان تقویت می‌کنند. خدمات کاردرمانی دامنه گسترده‌ای دارند. برخی از آنها شامل کاردرمانی برای نوشتن، بستن بند کفش‌ها، غذا خوردن و استفاده صحیح از وسایل می‌شوند.

کاردرمانی برای ایستادن کودک جزو برنامه های آموزشی خاص کودکان به شمار می‌رود. در مورد کودکانی که در سن تحصیل و بازی هستند، تمرینات کاردرمانی به نقاط رشد و مهارت‌های موردنیاز آنها برای بازی و فعالیت‌های تحصیلی معطوف می‌شوند. همچنین می‌توانید برای مراجعه به کلینیک کاردرمانی و گفتار درمانی در کامرانیه کلیک نمایید.

کاردرمانی برای ایستادن کودک

فرایند ایستادن کودک

ایستادن کودک به عنوان یک مهارت رشدی شناخته می‌شود. با گذشت زمان و پشت‌سر گذاشتن مراحل رشدی، عضلات کودک هم قدرتمند می‌شوند. وقتی که او به سن 9 ماهگی می‌رسد، در اثر قوی شدن عضلات پا می‌تواند بایستد.

بیشتر والدین انتظار دارند در بازه زمانی 10-8 ماهگی کودک خود شاهد چنین صحنه ای باشند. زمانی این اتفاق می‌افتد که کودک بتواند تعادل خود را حفظ و بر نیروی جاذبه غلبه کند. اگر متوجه مشکلی در این زمینه شدید، اصلا نگران نباشید. فقط کافی است تا با یک کاردرمانگر مشورت کنید. برای این منظور می توانید به مرکز کاردرمانی در نارمک مراجعه نمایید. 

کاردرمانی برای ایستادن کودک

سیستم‌های مختلف بدن کودک برای حفظ تعادل 

برای ایستادن کودک به صورت مستقل باید سیستم‌های مختلفی از بدن وظیفه خود را به درستی انجام دهند. یکی از این سیستم‌ها، بینایی است. برای ایستادن کودک و حفظ تعادل به چشم‌ها و حس بینایی نیاز دارد. 10درصد سیستم حسی موردنیاز برای تعادل به حس بینایی مربوط می‌شود.

سیستم دیگری که در تثبیت بدن کودک و حفظ تعادل او نقش دارد، شامل رباط‌ها، عضلات و مفاصل بدن او می‌شوند. این اعضا می‌توانند اطلاعات را جمع‌آوری کنند و در اختیار مغز قرار دهند. مغز کودک از طریق پردازش این اطلاعات می‌تواند وضعیت بدن را در حالت ایستاده تنظیم کند. این اطلاعات 70درصد سیستم حسی را تشکیل می‌دهند که برای حفظ تعادل بدن لازم است.

سومین سیستم که تاثیر بسزایی در حفظ تعادل کودک دارد، سیستم وستیبولار موجود در گوش است. این قسمت 20درصد از سیستم حسی موردنیاز برای تعادل می‌باشد. اگر همه این سیستم‌ها وظایف خود را به درستی انجام دهند، کودک می‌تواند تعادل خود را حفظ کند و به صورت مستقل روی پای خود بایستد.

کاردرمانی برای ایستادن کودک

کاردرمانی برای ایستادن کودک

کاردرمانی برای ایستادن کودک به عنوان یک درمان حمایتی شناخته می‌شود. این روش درمانی با هدف کمک به کودکان معلول طراحی شده است. معمولا خدمات کاردرمانی برای ایستادن کودک به وسیله مداخلات اولیه درمانی و آموزش ویژه کودکان انجام می‌شوند.

کاردرمانگر، این خدمات را به صورت آموزش‌های فردی یا گروهی ارائه می‌دهد. او تلاش می‌کند تا مهارت‌های موردنیاز کودک شما را بهبود بخشد. همچنین کودک را طوری آموزش دهد تا عملکرد مناسبی در محیط‌های آموزشی و فعالیت‌های روزمره داشته باشد. برای این منظور از ابزارها و تکنیک‌های مختلف ارزیابی استفاده می‌کند. 

برای بهره مندی از خدمات کاردرمانی می توانید به کار درمانی و گفتار درمانی در حکیمیه مراجعه کنید. 

کاردرمانی برای ایستادن کودک

رویکردهای مورد استفاده 

کاردرمانگران برای ایستادن کودک از تکنیک‌ هایی شبیه بازی استفاده می‌کنند. این تکنیک‌ها برای کمک به کودکانی است که دچار تاخیر رشدی و ضعف عضلانی هستند. گاهی اوقات رویکردهای دیگری مانند رویکردهای یکپارچه‌نگر و تکنیک‌های حسی مورد استفاده قرار می‌گیرند. کودک اطلاعات زیادی را از طریق حواس پنجگانه خود به دست می‌آورد. کاردرمانگر به او در پردازش بهتر این اطلاعات کمک می‌کند.

کاردرمانی برای ایستادن کودک در چه مواردی کاربرد دارد؟

این تکنیک‌ها در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما هنگامی که کودک نمی‌تواند از جای خود بلند شود یا قدرت عملکردی کمی دارد، استفاده از آن ضروری است. در مورد کودکانی که نمی‌توانند از مفاصل خود استفاده کنند یا دچار تاخیر حرکتی هستند هم باید از این تکنیک‌ها کمک گرفت.

اگر کودک شما بعد از 3 ماه نمی‌تواند حرکت سر خود را کنترل کند، به کاردرمانی نیاز دارد. ممکن است هماهنگی لازم را در هنگام پرتاب کردن وسایل، در دست گرفتن اشیا، پریدن و دویدن نداشته باشد. در این صورت هم لازم است تا با یک کاردرمانگر مشورت کنید. برخی از کودکان استقامت بدنی لازم را در طول بازی ندارند. این مسئله می‌تواند دلایل مختلف داشته باشد.

تمرینات کاردرمانی برای ایستادن کودک 

کاردرمانگر برای تقویت مهارت‌های موردنیاز کودک از تکنیک‌ها و تمرینات مختلفی استفاده می‌کند. در این قسمت به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم. 

- استفاده از بالش 

کاردرمانگر با قرار دادن کودک روی یک بالش تمرین را آغاز می‌کند. هدف از این کار افزایش استقامت کودک است. 

- قرار دادن کودک در حالت‌های مختلف

در این تمرین، کودک روی شکم، پشت یا پهلوها دراز می‌کشد. کاردرمانگر اسباب بازی‌ها را در مقابل کودک قرار می‌دهد و از او می‌خواهد تا در وضعیتی که هست به اسباب بازی دست بزند.

کاردرمانی برای ایستادن کودک

- خزیدن و بالا رفتن از پله ها 

یکی از تمرینات کاردرمانی برای ایستادن کودک ، هدایت کودک در هنگام خزیدن و کمک به او در بالا رفتن از پله ها است. این کار عضلات بدن او را تقویت می‌کند. 

- راه رفتن روی سطوح مختلف 

کاردرمانگر به کودک کمک می‌کند تا روی سطوح مختلف مانند فرش، چمن و... راه برود. علاوه براین، برای تقویت عضلات مرکزی و لگن کودک به او آموزش‌هایی ارائه می دهد. همچنین کودک را برای چمباتمه زدن و گرفتن اسباب بازی‌ها تشویق می‌کند.

کاردرمانی برای ایستادن کودک

 - حرکت مانند حیوانات 

یکی از تمرینات کاردرمانی برای ایستادن کودک ، آموزش حرکت مانند حیوانات است. کودک با استفاده از این تمرینات، موقعیت‌های مختلف را تجربه می‌کند. مانند مار روی زمین می‌خزد (کرال شکم) یا مثل یک خرس روی دست و پا حرکت می‌کند.

کاردرمانی برای ایستادن کودک

- نشستن روی توپ و حرکت دادن آن 

استفاده از توپ یک تکنیک موثر به شمار می‌رود. در این تمرین کودک با کمک کاردرمانگر روی توپ می‌نشیند و آن را به آرامی از جلو به عقب یا پهلو به پهلو می‌چرخاند. این تمرین بر عضلات مرکزی تاثیر می‌گذارد و بدن کودک را برای ایستادن آماده می‌کند. 

کاردرمانی برای ایستادن کودک

هزینه کاردرمانی برای ایستادن کودک چقدر است؟

هزینه کاردرمانی برای ایستادن کودک در کشور ما ارزان‌تر از سایر کشورها است. هزینه هر جلسه کاردرمانی در سال 1401 مبلغ 165هزار تومان تعیین شده بود. در سال 1402 قیمت دقیق هر جلسه کاردرمانی مشخص نشده است. ممکن است این مبلغ در کلینیک‌های خصوصی بیشتر باشد. علت این تفاوت قیمت، استفاده از روش درمان منحصربه فرد برای هر بیمار است. ضمن اینکه در مراکز و کلینیک‌های خصوصی، خدمات به صورت تخصصی ارائه می‌شوند و یک فضای امن و راحت برای بیمار در نظر گرفته می‌شود. 

کاردرمانی برای ایستادن کودک

کلام آخر در مورد کاردرمانی برای ایستادن کودک

کاردرمانی برای ایستادن کودک یک خدمت حمایتی است که برای تقویت مهارت‌های کودک طراحی شده است. این تکنیک‌ها که شباهت زیادی به بازی دارند، عضلات مختلف بدن کودک را به چالش می‌کشند. به این ترتیب ماهیچه ها و عضلات کودک آمادگی لازم برای ایستادن و حفظ تعادل را پیدا می‌کنند.

اگر کودک شما در هنگام ایستادن دچار مشکل می‌شود، با یک کاردرمانگر مشورت کنید. تمرینات کاردرمانی برای ایستادن کودک راهکار مناسبی برای تقویت مهارت‌های حرکتی او هستند.