Skip to main content

مجوز خروج از کشور

مجوز خروج از کشور برای مشمولانی که می خواهند جهت ادامه تحصیل، زیارت، سفر، گردش و ... به خارج از کشور سفر کنند لازم است. آنها باید علاوه بر گذرنامه و پاسپورت، کارت پایان خدمت خود را نیز ارائه دهند. در غیر این صورت برای آنها مشکلات جدی پیش می آید و نمی توانند از کشور خارج شوند. خدمت سربازی برای پسران بالای 18 سال اجباری است و اگر به هر دلیلی خدمت سربازی را انجام ندهند یا آن را به پایان نرسانند، از برخی خدمات شهروندی و خدمات دولتی محروم می شوند. افرادی که قبل از 18 سالگی پاسپورت خود را دریافت کرده اند، باید قبل از خروج از کشور وضعیت نظام وظیفه ی خود را مشخص نمایند. 


مشمولان خدمت سربازی در چه شرایطی می توانند از کشور خارج شوند؟


- مشمولانی که برگه معافیت پزشکی یا معافیت کفالت دارند به شرط نداشتن غیبت می توانند از کشور خارج شوند. 
- دانش آموزان و دانشجویان مشمول (18 سال به بالا)، اگر گواهی اشتغال به تحصیل یا برگه معافیت تحصیلی داشته باشند می توانند از کشور خارج شوند. 
- افرادی که مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی خود را دریافت کرده اند اما هنوز برای معرفی به نظام وظیفه مهلت دارند، می توانند برای خروج از کشور اقدام نمایند.
-  فارغ التحصیلانی که کمتر از یک سال از تاریخ فارغ التحصیلی آنها می گذرد، باید گواهی فراغت از تحصیل و برگ اتمام تحصیل خود را از دفاتر پلیس +10 دریافت نمایند.  
- مشمولان خدمت سربازی می توانند وثیقه ای را متناسب با سفر خود به دولت بدهند.


مشمولان خدمت سربازی چطور می توانند مجوز خروج از کشور را دریافت کنند؟


مشمولان خدمت سربازی برای دریافت مجوز خروج از کشور باید یک سری مراحل اداری را انجام دهند. اگر می خواهند به یک سفر علمی و تحصیلی بروند، در گام اول باید درخواست خروج از کشور را از طریق دانشگاه محل تحصیل خود ثبت کنند. بعد از دریافت تاییدیه به سازمان نظام وظیفه مراجعه نمایند. 


نحوه ثبت درخواست خروج از کشور

 
مشمولان برای ثبت درخواست خود می توانند به صورت حضوری یا اینترنتی اقدام کنند. البته روش اینترنتی سریع تر و راحت تر است. 
 روش حضوری : در این روش باید به سازمان نظام وظیفه مراجعه کنند و مراحل اداری را شخصا انجام دهند. البته باید مدارکی مانند شناسنامه، کارت ملی و معرفی نامه از دانشگاه را همراه داشته باشند. باید صبح ها برای انجام مراحل اداری مراجعه کنند چون این سازمان از ساعت 12 ظهر اجازه ورود به کسی نمی دهد. 
روش اینترنتی : برخی از مشمولان، درخواست خروج از کشور را به صورت اینترنتی ثبت می کنند. برای این منظور به مرکز پلیس +10 مراجعه می نمایند و کد سخا برای خروج از کشور دریافت می کنند. سپس وارد سایت epolice.ir شده و روی گزینه ی خدمات اینترنتی وظیفه عمومی کلیک می کنند. با این کار وارد صفحه سامانه سخا (خدمات الکترونیک انتظامی) می شوند. پس از وارد کردن کد ملی، کد سخا، اطلاعات شخصی (نام و نام خانوادگی، کد ملی، کد پستی، آدرس و محل سکونت) ، اطلاعات مربوط به تاریخ ورود و خروج، نوع سفر و کشور مقصد را ثبت می کنند. در ادامه باید مبلغی را برای بررسی درخواست خود پرداخت نمایند. 
اگر مشمول دانشجو است باید گزینه "دانشجو هستم" را انتخاب کند. در این صورت درخواست خروج از کشور به کارتابل دانشگاه محل تحصیل انتقال داده می شود. اگر معافیت تحصیلی تایید شود، درخواست او به سامانه وظیفه عمومی منتقل می گردد. ارسال تاییدیه از سمت دانشگاه 24-48 ساعت کاری زمان می برد.  در صورتی که معافیت تحصیلی مشمول تایید نشده باشد، پیغام “رد درخواست شما توسط دانشگاه” ارسال می گردد. بعد از اینکه اطلاعات مشمول به سامانه وظیفه عمومی منتقل شد، باید شماره حساب بانک قوامین مشمول وارد شود تا هنگامی که از سفر بازگشت، هزینه ودیعه به حساب او واریز می شود. زمانی که شماره حساب وارد شد، مشمول می تواند مبلغ ودیعه را با استفاده از کارت های عضو شبکه شتاب پرداخت نماید. در ادامه، اطلاعات مربوط به شماره سریال پرداخت، شماره درخواست، کد ارجاع و ... در اختیار مشمول قرار می گیرند که باید با دقت از آنها نگهداری کند. در نهایت، مشمول باید درخواست خود را به وظیفه عمومی ارسال کند. 

افزودن به علاقه مندی ها

منطقه

تهران
نشانی
خیابان دکتر شریعتی، خیابان خواجه نصیرطوسی، نرسیده به میدان سپاه ،روبروی کوچه طاهریان ، پلاک 219 (ساختمان شادی)واحد1

موقعیت