Skip to main content

فیروزه خسرویان

فيروزه خسرويان ، متولد اول فروردین 1348 می باشد. فیروزه خسرویان، فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشکده هنر و معماری تهران – مرکز است.


فیروزه خسرویان، مدير مسئول آموزشگاه آزاد هنرهاى تجسمى تک رنگ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى می باشد. این مرکز توسط فیروزه خسرویان در سال 1384 تاسیس شده است. به هنرهایی که با حس بینایی افراد در تعامل می باشند، هنرهای تجسمی می گویند. این هنر، حوزه گسترده ای مانند نقاشی، مجسمه سازی، خوشنویسی، عکاسی، گرافیک، طراحی، معماری داخلی، معماری صنعتی و ... را در بر می گیرد.
فیروزه خسرویان فعالیت های زیادی انجام داده است. از جمله فعالیت های فیروزه خسرویان می توان به شرکت در نمایشگاه هنرهای معاصر استانبول و نمایشگاه آنلاین فرانسه، کانادا و فیلیپین اشاره نمود. علاوه بر این، فیروزه خسرویان در چندین نمایشگاه گروهی ایران و خارج از کشور شرکت کرده است. یکی از آثار فیروزه خسرویان در دو کتاب منتخب هنرمندان به چاپ رسیده است.


هنرهای تجسمی


به هنرهایی که ما توانایی دیدن آنها را داشته باشیم، هنرهای تجسمی گفته می شود. این هنرها، بسیار رایج و متنوع می باشند و برگرفته از آثار هنری نصب شده بر روی دیوار و تماشای فیلم است. هنرهای تجسمی را با نام های هنرهای بصری یا دیداری نیز می شناسند. درواقع هنرهای تجسمی برگرفته از هنرهای مبتنی بر طرح می باشند که حس بینایی را هدف قرار می دهند. از هنرهای تجسمی می توان به هنرهایی مانند نقاشی، طراحی، خوش نویسی، معماری، پیکرتراشی، گرافیک و مجسمه سازی، هنرهای تزیینی و دستی اشاره نمود. هنرهای تجسمی در واقع هنرهای زیبا و کاربردی می باشند.


تاریخچه هنرهای تجسمی


هنرمندانی که تا پیش از قرن 19 میلادی، از تبحر خاصی در هنرهای تجسمی برخوردار بودند، بعنوان هنرمند تجسمی شناخته می شوند. هنر گرافیک و تصویرسازی بعد از شروع عکاسی، کاملا تغيير کردند و باعث خلق یک سری آثار جدید هنری شدند. خلاقیت ها در اثر پیشرفت تکنولوژی و توسعه فن آوری شکوفا و هنر در روش های متنوعی ابداع شد. امروزه با تغییرات صورت گرفته در هنرهای تجسمی، مرزهای سنت و مدرنیته در هم ادغام شده اند.


نقش هنرهای تجسمی در جامعه


موسیقی دان ها، روزنامه نگاران و هنرمندان فعال در عرصه هنرهای تجسمی با تفکر خلاق خود می توانند به اندازه سیاستمداران، اقتصاد دانان یا رهبران تجاری جامعه در تغییرات اجتماعی آن نقش داشته باشند.
هنرهای تجسمی فقط به منظور لذت بردن و الهام خلاقانه مورد استفاده قرار نمی گیرند.
بلکه می توانند با نمایان ساختن مشکلات جامعه در قالب یک اثر هنری، به کم شدن ریشه مشکلات و بالطبع پرورش جامعه کمک نمایند.


انواع هنرهای تجسمی


هنرهای تجسمی از سه نوع اصلی تصویری، انتزاعی و ذهنی تشکیل شده اند که هر کدام، یک زیرمجموعه دارند. درک اغلب افراد از انواع هنرهای تجسمی اشتباه است. یک اثر می تواند مجسمه دو بعدی یا سه بعدی باشد، در هر صورت جز یکی از انواع هنرهای تجسمی به شمار می رود. در حقیقت از عوامل تعیین کننده ی نوع هنر می توان قصد و منظور هنرمند را نام برد. به این ترتیب، ابزار، نقش بسزایی بر روی نوع آثار هنری دارد. در ادامه با انواع هنرهای تجسمی آشنا می شویم:


1- هنر تصویری یا نمایشی


در واقع هنر نمایشی به هر اثر هنری اشاره دارد که موضوعاتی را که به راحتی قابل تشخیص یا شناسایی هستند، به تصویر بکشد. هنر نمایشی یا فیگوراتیو پذیرفته شده ‌ترین هنر می باشد که توسط عمده مردم شناخته شده است. این گروه همچنین دارای بزرگترین مجموعه هنری موجود می باشد. زیرا دو نوع دیگر، یعنی انتزاعی و غیر عینی، سبک ‌های نسبتا جدیدتری هستند.
بیشتر هنرهای قدیمی و کلاسیک در دسته هنرهای نمایشی قرار می ‌گیرند. با وجود به تصویر کشیدن اشیاء واقع، هنر نمایشی همیشه بیش از حد واقعی نیست. همچنین لازم نیست سوژه را دقیقا مانند عکس نشان دهد. از هنرمندان برجسته این هنر می توان به لئوناردو داوینچی، وینسنت ون گو، میکل آنژ، ادوارد هاپر و فریداکا اشاره نمود.


2- هنر انتزاعی


هنر انتزاعی از واقعیت الهام می ‌گیرد. اما آنها را به گونه ‌ای ارائه می ‌دهد که با نگاه ما به موضوعات مشابه در واقعیت روزمره متفاوت است. علی ‌رغم افزایش سریع محبوبیت، انتزاع تنها حدود 200 سال قدمت دارد و هنوز یک سبک هنری اشتباه می باشد. نمونه ‌هایی از هنرمندان انتزاعی را می توان ژرژ براک، مارک روتکو، هنری متیس و جاسپر جان نام برد.


3- هنر ذهنی یا غیر عینی


هنر غیر عینی هیچ الهامی از واقعیت نمی ‌گیرد. به همین دلیل ممکن است با انتزاع اشتباه گرفته شود. اما این دو هنر با یکدیگر متفاوت می باشند. زیرا درهنر غیر عینی هیچ پایه ‌ای در واقعیت وجود ندارد. در عوض، هنر غیر عینی از عناصر، مواد و اصول هنر به گونه ای استفاده می کند که اثر تحریک کننده بصری ایجاد می‍‌ نماید. از جمله هنرمندان غیر عینی می توان به جکسون پولاک، واسیلی کاندینسکی، پیت موندریان و سونیا دلونای اشاره نمود.

افزودن به علاقه مندی ها

منطقه

نشانی

موقعیت