Skip to main content

لوازم یدکی مزدا

لوازم یدکی مزدا، مزدا یک شرکت ژاپنی است که از کمپانی های بزرگ خودرو سازی در جهان میباشد. تولیدات مزدا در کشور ما طرفداران زیادی دارد که دلیل اصلی آن زیبایی ظاهری و قدرت فنی قابل قبول آن است. 


آشنایی با انواع لوازم و قطعات یدکی مزدا

لوازم یدکی مزدا 

 1) دیسک صفحه مزدا : یکی از نشانه های تعویض دیسک صفحه مزدا زمانی است که ماشین در حالت  دنده 1 قرار دارد و وقتی کلاچ رها میشود، موتور و اتاق خودرو دچار لرزش میشود و البته این لرزش کاملا متفاوت است. این یک نشانه مشخص برای تعویض دیسک خودرو است.

در حالت توقف ماشین اگر دنده را در حالت 2 قرار داده و کلاچ را رها کنیم، اگر خودرو حرکت کرد و خاموش نشد دیسک  صفحه تمام شده است ولی اگر خودرو به سرعت خاموش شد، هنوز زمان تعویض صفحه کلاچ نشده است. 

از نشانه های دیگر تعویض صفحه کلاچ ماشین این است که اگر خودرو در سربالایی شدید به تعویض دنده در شماره های سنگین نیاز داشت، باید صفحه کلاچ عوض شود.

2) دیسک چرخ مزدا : انواع دیسک ترمز مزدا شامل دیسک  چرخ جلو و دیسک چرخ عقب خودرو می باشد. 

3) واتر پمپ مزدا : واتر پمپ از قطعات مهم پیشرانه خودرو است که وظیفه پمپاژ آب را برعهده دارد. یعنی به حرکت در آوردن دائمی آب و ضد یخ در موتور. با پمپاژ آب از جوش آوردن خودرو جلوگیری میشود. این قطعه با پمپاژ آب در اطراف موتور و سیلندرها باعث خنک شدن موتور خودرو می شود و این آب پس از گردش توسط واتر پمپ دوباره به رادیاتور باز می گردد. این عمل توسط پره های داخل واتر پمپ انجام می شود.

 مکان قرارگیری واتر پمپ مزدا بر روی سیلندر و کنار تسمه تایم می باشد و بعضا مستقیما به آن متصل می باشد.

4) گلگیر مزدا : هنگامی که  ازگلگیر جلوی خودروی مزدا استفاده میشود، قدرت و توان گلگیر عقب تا حد زیادی افزایش پیدا میکند. 

5) اویل پمپ مزدا : حرکت اویل پمپ مزدا از میل بادامک یا میل لنگ تامین می شود. در موتورهای میل بادامکی، چرخ دنده ای روی میل بادامک وجود دارد که محور اویل پمپ را به حرکت در می آورد. این حرکت محور، باعث حرکت دلکونیز می شود. در چنین مواردی هنگام باز و بسته کردن اویل پمپ بایستی به موقعیت چکش برق دلکو و وضعیت قرار گیری پیستون ها توجه کرد.

6) جعبه فرمان مزدا : جعبه فرمان مزدا و دنده ها، چرخ دنده ای به شکل گرد و دندانه دار است که در زمان چرخش دنده هایش به دندانه ها گیر کرده و شروع به حرکت میکند. امروزه بیشتر خودروها از این روش برای هدایت خودرو استفاده میکنند. 

7) اکسل مزدا 

8) رادیاتور مزدا 

9) پمپ هیدرولیک مزدا : پمپ هیدرولیک مزدا وسیله‌ای است که درسامانه هیدرولیک آن  دبی ایجاد می‌کند و یکی از بخش های اصلی آن است. بخش دیگر، الکتروموتور یا موتور احتراقی است که توان ورودی پمپ را تأمین می‌کند. 

توان ورودی پمپ از موتور تأمین شده  و توان هیدرولیکی را به عنوان خروجی تحویل می‌دهد.

10) کاپوت مزدا

11) تیغه برف پاک کن مزدا 

12) بلبرینگ چرخ مزدا : بلبرینگ مزدا وظیفه ی تسهیل کردن چرخش هر نوع چرخ را دارد. به علاوه اصطکاک بین دو سطح را نیز کاهش داده و منجر به  کمتر شدن صدای چرخش میشود. در واقع بلبرینگ در چرخ سبب نرمی چرخش میشود. یکی از این علائم اصلی خرابی بلبرینگ ایجاد لرزش و صدا در چرخ است.

13) درب مزدا 

14) میل موج گیر مزدا 

15) رینگ وپیستون مزدا : پیستون مزدا قطعه استوانه شکلی است که در داخل سیلندر قرار دارد و با اتصال داشتن به شاتون حرکت رفت و برگشتی دارد. پیستون  به عنوان قطعه اصلی موتور،  زمان های موتور را تعیین میکند. 

همچنین نیرو های تراکمی و انبساطی که از احتراق ناشی میشود را تحمل میکند. 

16) یاتاقان مزدا : در موتور مزدا هر قسمتی که دو سطح کنار یکدیگر قرار داشته باشند یاتاقان به کار میرود. این نوع یاتاقانها یاتاقانهای استوانه ای نامیده میشوند، زیرا مانند یک استوانه دور یک شفت گردنده قرار می گیرند به دلیل این که  لنگهای میل لنگ نمیگذارند که یاتاقانها مانند یک بوش کامل مدور وارد  محورهای ثابت و متحرک میل لنگ شوند. بنابراین این بوشها به صورت دو قطعه نیم دایره ای ساخته شده اند. 

17) فن کامل مزدا :در خودروهای قدیمی برای کاهش دمای موتور، یک پروانه با روشن شدن موتور خودرو گردش میکرد اما امروزه برای جذب گرما و کاهش گرمای موتور، سیستم برقی و حسگر حرارتی به کار میرود. در مزدا نیز از پروانه و موتور برقی استفاده شده است. 

18) زه درب مزدا 

19) غربیلک فرمان مزدا 

20) سر پلوس مزدا 

21) ته پلوس مزدا 

22) پلوس کامل مزدا : یکی از مهمترین قسمت های خودرو مزدا  پلوس است که قسمت انتقال نیرو و قدرت به چرخ ها و محور ها می باشد. اگر صدای تق تق از سمت چرخ ها می آید، علامت خرابی پلوس است. در ضمن اگر میخواهید بدانید سرپلوس کدام سمت خراب شده است، باید فرمان را تا آخر به یک سمت بچرخانید و همان سمتی که صدای تق تق می آید، همان سمت خراب شده است. 

23) لنت ترمز مزدا: زمانی که خودرو میخواهد توقف کند به اصطکاک نیاز دارد که تولید اصطکاک در سیستم ترمز وظیفه لنت هاست. لنت‌ها روی دیسک‌ها فشرده می‌شوند و اصطکاک میان لنت ترمز مزدا و دیسک، سرعت خودرو را کاهش میدهد. طول عمر لنت حدود ۸۰ هزار کیلومتر برآورد شده است اما برای تعویض لنت باید به نوع خودرو و عوامل دیگری که بر لنت تاثیر میگذارد توجه کرد. 

24) لنت جلو و عقب مزدا : استفاده از لنت جلوی مزدا در سیستم ترمزی آن موجب عملکرد سریع، باقدرت و افزایش ایمنی خودرو در زمان ترمز کردن میشود. در اکثر اتومبیل ها، ترمزهای دیسکی در چرخ های جلو و ترمز کفشکی  در چرخ های عقب، به کار میرود. امروزه  در خودروها  برای هر چهار چرخ از ترمز دیسکی استفاده شده است. 

 

افزودن به علاقه مندی ها

منطقه

تهران
نشانی

موقعیت